Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CDA Maassluis bezorgd over windmolens in Rozenburg

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 9 januari 2018 09:27

Foto: Signbiblio


CDA Maassluis heeft berichten gekregen van inwoners die zich zorgen maken over de vernieuwing en de uitbreiding van het bestaande windpark op de landtong van Rozenburg. De windmolens zijn vanuit Maassluis goed te zien. De partij stelt er vragen over aan het college van burgemeester en wethouders.

Op de landtong wordt al windenergie opgewekt. De zorgen rondom de uitbreiding en vernieuwing liggen vooral in de toenemende hoogte van de geplande nieuw te plaatsen windturbines. Sommige windmolens worden volgens de plannen tot wel 210 meter hoog (inclusief wieken). Ter vergelijking, de Euromast in Rotterdam is 185 meter hoog.

De christendemocraten willen weten of zulke hoge molens wel mogen en of de gemeente Rotterdam, waar Rozenburg onder valt, wel heeft gewerkt volgens hun eigen leidraad windenergie.  Volgens die leidraad moeten omliggende gemeentes en burgers meenemen in het participatieproces rondom de windmolens. 

Ook zou er volgens de leidraad een klankbordgroep moeten worden opgezet en een klachtensysteem worden ingericht. Het CDA wil van het college weten of dat is gebeurd en of de gemeente Maassluis voor 1 februari zienswijze indient, over bijvoorbeeld de verwachte slagschaduw.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS