Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Coalitie Midden-Delfland: niet bezuinigen op communicatie

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 april 2019 08:27

Foto: De gemeenteberichten in De Schakel


De noodzakelijke bezuinigingen die de gemeente Midden-Delfland moet doen om de tekorten op de jeugdhulp te dekken, mogen niet ten koste gaan van de gemeenteberichten in de lokale krant De Schakel. Dat vinden althans de drie coalitiepartijen CDA, OGP en VVD.

De gemeente kampt met een tekort van 1,5 miljoen euro op jeugdzorg. Burgemeester en wethouders willen dat niet dekken met geld uit de Algemene Reserves, maar gaan daarom bezuinigen. "Wat ons betreft staan alle niet-verplichte uitgaven ter discussie", liet het college eerder al optekenen.


Tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad dinsdagavond waren de diverse fracties over het algemeen lovend over de voorstellen. Alleen de voorgestelde bezuinigingen op de communicatie zorgden voor tegenwerpingen.

Midden-Delfland heeft wekelijks ongeveer twee pagina's in De Schakel met daarin informatie over raadsvergaderingen, informatiebijeenkomsten, vergunningaanvragen en ander belangrijk gemeentenieuws. Een bezuiniging zou ervoor zorgen dat dit wordt ingeperkt of zelfs helemaal verdwijnt, meldde wethouder Hans Horlings desgevraagd naar de gevolgen.

"Wij vinden dat de democratische processen die zich hier afspelen gevolgd moeten kunnen worden door iedereen, ook degenen die digibeet zijn", aldus CDA-raadslid Jan Cornelissen. Hij kondigde daarom een amendement aan voor de komende raadsvergadering en voelde zich daarbij gesteund door de fractievoorzitters van OGP en VVD.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS