Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Coalitieakkoord voor de provincie Zuid-Holland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 16:44

Foto: Google Streetview


VVD, ChristenUnie-SGP, CDA, GroenLinks en PvdA zijn er uit, er is een coalitieakkoord gevormd voor de provincie Zuid-Holland. Aankomende dinsdag wordt het gepresenteerd. Naast het akkoord worden dan ook de kandidaat-gedeputeerden voorgesteld.

De partijen zijn al sinds half juni in gesprek met elkaar, nadat onderhandelingen met de grote winnaar van de Statenverkiezingen - Forum voor Democratie - mislukten. Zuid-Holland is de laatste provincie die een akkoord en een bestuur presenteert.

Westlanders
Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland krijgt naar alle waarschijnlijkheid twee Westlandse bestuurders. Naast Adri Bom (CDA) uit Wateringen, die al jaren gedeputeerde is, gaat het om Willy de Zoete (ChristenUnie-SGP) uit Poeldijk. De Zoete is door haar partij gevraagd voor de functie van gedeputeerde. Nu zit ze nog voor diezelfde partijcombinatie in de Westlandse gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS