Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

College in Wateringen: 'lekker laagdrempelig'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 17 juli 2019 17:34


De wethouders en burgemeester van Westland bezochten woensdag Wateringen. Door iedere maand een andere kern te bezoeken, krijgen collegeleden een beeld van wat in de dorpen leeft.

Na het bekijken van de verkeerssituatie in de Ambachtsweg, maakt B en W een rondje door woonwijk Juliahof. Een aantal wijkbewoners vangt de collegeleden op en vertelt over de knelpunten in de buurt. "Het is lekker laagdrempelig, hoe ze met de fiets aankwamen", zegt wijkbewoner Robert Krom. Hardrijden, het gebrek aan groen en de slechte ontsluiting blijken de grootste pijnpunten.


Gelukkig is wel een voet- en fietsverbinding toegezegd naar de naastgelegen woonwijk, waar ook een kinderopvang zit. Nu nog lopen sommige fietspaden dood op de sloot. De nieuwe bruggen komen in september.


Het bezoek eindigt in woonzorgcentrum De Ark, waar twee bewoners dieper ingaan op de vier toekomstscenario's voor Wateringen. Een bewoner vindt dat de focus meer moet liggen op gebruik van de fiets, terwijl de andere bewoner vertelt over aanpassingen rondom de hervormde kerk aan het Plein.


Vorige maand bezocht het college Ter Heijde. Volgende maand maken de wethouders en burgemeester een rondje door Naaldwijk, tijdens feestweek de Westland Reünie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS