Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

College Westland vindt twee uur gratis parkeren bij strand niet wijs

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 19 september 2019 22:29


Het lijkt B en W van Westland geen wijs besluit om in het zogeheten strandseizoen voor de eerste twee uur gratis parkeren in te voeren bij de Westlandse stranden. Hoewel de meeste fracties in de gemeenteraad zich hiervan voorstander hebben getoond, wil het college vasthouden aan alleen het eerste uur gratis.

In een donderdag aan de gemeenteraad gezonden memo motiveert wethouder Pieter Varekamp de opstelling van B en W. Voor het eerste uur gratis ten opzichte van de eerste twee uur gratis ziet het college drie argumenten:


1. De eerste twee uur gratis zorgt naar verwachting voor een aanzienlijk gemis aan inkomsten. Hoe groot het verschil in inkomsten is tussen één en twee uur gratis, is erg lastig aan te geven. De metingen in de afgelopen zomer laten niet zien hoe lang er geparkeerd is. De praktijk zal moeten uitwijzen wat de relatie is tussen: één dan wel twee uur gratis, hoe de bezoekers hun gedrag daar op aanpassen en wat dit met de inkomsten doet;

2. Met twee uur gratis parkeren is er naast het missen van inkomsten ook een risico dat er misbruik gemaakt zal worden van de situatie. Het is niet ondenkbaar dat er na twee uur in en uit wordt gereden om gratis te kunnen blijven parkeren. Alle mogelijke manieren om dit tegen te gaan (bijvoorbeeld nummerbordherkenning) vragen extra investeringen met extra onderhoud. Daar komt bij, dat een ingewikkelder systeem de kans op storingen ook vergroot;

3. Voor frequente strandbezoekers vormt het abonnement een goed alternatief om voor een vast bedrag onbeperkt te kunnen parkeren voor (kort) bezoek aan het strand.

Vrij parkeren
Het is overigens de bedoeling dat de parkeerterreinen bij slag Vlugtenburg en slag Beukel in ’s- Gravenzande alsmede bij het Molenslag in Monster in de periode van 1 oktober tot en met 31 maart doorlopend gratis toegankelijk zijn. In het strandseizoen van 1 april tot en met 30 september geldt die vrije toegang ook in de avonduren vanaf 19.00 uur.

In de raadsvergadering van komende dinsdag hoopt het college dat de gemeenteraad wil instemmen met de invoering van het beginsel van gedifferentieerde tarieven in het aangegeven strandseizoen. De concrete bedragen van uurtarief, maximaal dagtarief en abonnementen zou het college in de decembervergadering van de gemeenteraad op de agenda willen zetten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS