Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

College ziet woningen in lege bedrijfspanden wel zitten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 1 december 2017 15:01

Foto: Google Streetview


Burgemeester en wethouders van Maassluis zien mogelijkheden om langdurig leegstaande panden om te laten bouwen tot woningen. Verder zijn ook ontwikkelaars van voornamelijk Wilgenrijk en het Balkon bereid om woningbouwplannen te versnellen, zodat er op kortere termijn beter aan de vraag naar woningen kan worden voldaan. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA.

Over de ombouw van de bedrijfspanden zegt het college, dat er voor een gebouw aan de Uiverlaan zelfs al eens een vergunning is verleend voor de ombouw naar woningen. Natuurlijk moet wel worden voldaan aan randvoorwaarden als milieu-eisen, schrijft het college. Maar B en W zegt toe in overleg te treden met de initiatiefnemers van ombouwplannen. Al jaren staan onder meer het oude gebouw van ABN Amro aan de Uiverlaan en het Fair Lady-pand aan de Markt leeg.

Over het naar voren halen in de tijd van woningbouwprojecten in de stad schrijft het college, dat er overleg is met ontwikkelaars en verhuurder Maasdelta om goedkopere huur- en koopwoningen (eerder) tot stand te brengen. Het gaat daarbij met name om woningen in het project Wilgenrijk (circa 24), op de Albedalocatie (circa 57) en de locatie Dirkzwagerstraat (circa 26), op het Balkon (circa 33), en mogelijk ook 50 tot  100 woningen op termijn in de nog aan te leggen wijk De Kade.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS