Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Curator wil bestuur 'Westlandse Kros' voor de rechter

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 24 februari 2020 11:52

Foto: Archieffoto


De curator in het faillissement van Experience Express Productions BV, het bedrijf achter het voormalige muziekevenement Westland Kros, wil het bestuur van die onderneming voor de rechter krijgen. De beschuldiging van de curator is 'onbehoorlijk bestuur'. Dit blijkt uit het zesde faillissementsverslag dat hij heeft gepubliceerd.

Er bestaat tussen curator Wim van Meegdenburg en het bestuur een blijvend verschil van inzicht over gebeurtenissen in de periode kort na afloop van de Westland Kros 2018. Het was toen al snel duidelijk dat de financiële opbrengsten van het evenement onvoldoende waren om de schuldeisers te betalen. Toch zijn enkele specifieke crediteuren volledig betaald, aldus de curator. Van Meegdenburg bestempelt dit als "selectief onrechtmatig".

Pogingen om tot een minnelijke regeling te komen, mochten tot dusver niet slagen. Daarom wil de curator deze patstelling doorbreken. "De (concept)dagvaarding is zo goed als gereed en zal waarschijnlijk op korte termijn worden uitgebracht", aldus Van Meegdenburg in het afgelopen week gepubliceerde verslag.

De curator blijft zich focussen op de belangen van de schuldeisers. Er zijn zeventien vorderingen, met een totaalbedrag van ongeveer 146.000 euro, terwijl er 6.255 euro beschikbaar is. Hoewel ook in zijn jongste verslag nog omzetcijfers over de jaren 2017 en 2018 ontbreken, vermeldt Van Meegdenburg nu concreet dat het bedrijf aan de boekhoudplicht heeft voldaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS