Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

D66: Betrekt Maassluis zijn jongeren wel genoeg bij de politiek?

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 14 maart 2019 11:46


De fractie van D66 vraagt zich af of Maassluis er wel echt genoeg aan doet om jongeren bij de politiek te betrekken. In december vorig jaar gaf het college van burgemeester en wethouders nog in een raadsinformatiebrief aan dat er gesprekken zijn geweest met onder andere Welzijn E25, maar de democraten willen ook weten of er gesproken is met het voortgezet onderwijs en mbo-scholen.

Verder wordt door D66 in de schriftelijke vragen gesteld dat de partij in de raadsinformatiebrief maar weinig terug kan vinden over het betrekken van jongeren van 12 tot en met 18 jaar bij de lokale politiek. Zijn er concrete plannen om dat te doen, wil de fractie weten. En hoe staat het met bestaande projecten binnen de gemeente als het gaat om het betrekken van jongeren bij de politiek, zoals de jeugdambassadeurs?


Verder hoopt de partij van het college te horen of er naast het informeren van jongeren via zogenoemde vlogteams ook activerende of praktische oplossingen bedacht zijn voor het betrekken van jongeren bij de (lokale) politiek. Iets wat voor D66 erg belangrijk is.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS