Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

De Groene Oase nu definitief eco-school

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 oktober 2018 14:02

Foto: WOS Media


Basisschool De Groene Oase in Maasland heeft woensdagochtend tijdens de Dag van de Duurzaamheid een groene vlag gekregen. De school mag zich daarmee na een proces van twee jaar definitief een eco-school noemen.

Eco-Schools is een keurmerk dat aangeeft dat een school zich steeds verder wil ontwikkelen als duurzame school, doorlopend bezig is om duurzaamheid in alle aspecten van de school te integreren en hier steeds meer mensen bij betrekt, zowel binnen als buiten de school. Het gaat dus verder dan alleen het energie neutraal maken van een school. "We willen kinderen bewust maken dat ze goed moeten omgaan met hun omgeving, maar ook mobiliteit en voeding zijn thema's die aan de orde komen", zegt directeur Kevin Mooij.


De dag was extra feestelijk, want De Groene Oase bestaat ook nog eens tien jaar. Dat werd gevierd met veel hiphopmuziek. Ook wethouder Hans Horlings van de gemeente Midden-Delfland bracht een eigen rap ten gehore.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS