Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duurzaamheidsslag op de Bernadetteschool

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 14 februari 2020 15:55


De Bernadetteschool in Naaldwijk heeft de afgelopen tijd een flinke duurzaamheidsslag gemaakt. Zo zijn er op het dak 276 zonnepanelen geplaatst en is de hele school voorzien van LED-verlichting. Ook de kinderen hebben afgelopen drie weken gewerkt met het concept 'duurzaam'.

In elk klaslokaal ligt nu een zogeheten 'Educube'. "Daarmee kunnen ze het licht bedienen. Het licht kan niet alleen aan of uit, maar er is ook een tussenweg. Zo kunnen ze bedenken of het wel echt nodig is om het licht fel aan te hebben in de klas, of dat het ook met minder kan. Als dat tussen hun oren komt en ze gaan er echt over nadenken, dan gaan de kinderen, onze toekomst, straks beter met energie om", vertelt directeur Herman Riekert.

Als onderdeel van het project hebben alle leerlingen een duurzaamheidswens ingestuurd. De drie origineelste daarvan zijn uitgekozen. Zo heeft Rens Zwaard uit groep 5 bedacht dat er een satelliet de ruimte in moet om ruimteafval op te ruimen. Noah van Marrewijk uit groep 8 bedacht een soort grote luchtfilter om stikstof en CO2 uit de lucht te filteren. Jonas van der Knaap uit groep 6 ziet meer in een tijdmachine. "Zo kunnen we de uitvinder van auto's en fabrieken erop wijzen dat uitlaatgassen niet goed voor het milieu zijn."


De wensen van de drie jongens zijn in een tijdcapsule gestopt in het schoolplein. Die wordt over vijftien jaar opgegraven om te kijken of de wensen zijn uitgekomen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS