Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Duurzame strandhoreca verovert Hoek van Holland

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 25 april 2019 14:16


In korte tijd zijn er twee nieuwe duurzame restaurants bijgekomen op het Hoekse strand. Pele Surf Shack, een veganistische strandtent, opende afgelopen zaterdag haar deuren. De maand ervoor opende PLSTK Café. Een horecagelegenheid die zo min mogelijk gebruik maakt van plastic verpakkingen.

Pele Surf Shack is niet per se gericht op een veganistische doelgroep. Het restaurant is geplaatst tussen de surfvereniging en de watersportvereniging op het strand aan de Rechtestraat. Met hun concept proberen ze ook sporters te bereiken die van gezond eten houden.

PLSTK gebruikt zoveel mogelijk alternatieven om minder plastic te verbruiken. Zo wordt suiker en honing in glazen potjes bewaard en brood in papieren meelzakken. De eigenaren van het eetcafé zijn blij met de komst van de veganistische tent. "Er is een frisse wind nodig hier op de Rechtestraat. We hopen met de komst van Pele Surf Shack een nieuwe groep mensen aan te trekken", aldus mede-eigenaar Robin Durieux.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS