Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Een droom komt uit: Schipluidense zanger naar Liverpool

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 11 juli 2018 17:20

Foto: Robbert van Cleef


Optreden met het prestigieuze Royal Liverpool Philharmonic Orchestra is niet voor iedereen weggelegd. Maar Boudewijn Ruigrok (30) uit Schipluiden gaat het in oktober wel doen. Hij is uitgenodigd om in Liverpool het stuk Frankenstein van de Oostenrijkse componist Gruber te zingen. En daar is hij maar wat trots op.

"Het is toch wel een droom die uitkomt", bekent de zanger/dirigent uit Schipluiden. "Want het Liverpool Philharmonic is niet zomaar een orkest. Het is één van de toporkesten van de wereld." Boudewijn heeft de toneelschool in Amsterdam gedaan en heeft enige bekendheid als dirigent van het Westlandse Koor geen Gehoor, dat ook al eens bij Jinek optrad.

Het stuk 'Frankenstein' waarvoor hij gevraagd is, speelde hij ook al eens tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival. "Ik heb toen met dezelfde dirigent gewerkt als die me nu gevraagd heeft. En hij was daar toen ontzettend enthousiast over. Dus ik denk dat hij gedacht heeft dat hij die vent uit Schipluiden weer wilde voor de rol."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS