Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Een jaar na vlammenzee: tuinder bedankt brandweer met taart

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 23 juli 2019 17:59


23 juli zal voor tuinder John Mostert uit 's-Gravenzande altijd herinneren aan 2018. Toen vloog zijn bedrijf in lichterlaaie. Maar dankzij de brandweer bleef zijn huis, een vrachtwagen en een deel van de kas gespaard. Dus dat vraagt om een taart, als het aan de tuinder ligt.

Mostert is op de bewuste maandagavond niet thuis, als rond elf uur brand uitbreekt. Door verpakkingsmateriaal in de schuur komt gigantisch veel rook vrij: tot in Wateringse Veld zijn de rookwolken te zien.


De hitte is intens. Toch lukt het opgetrommelde brandweermannen een vrachtwagen te redden. Ook het woonhuis naast de schuur blijft staan, met behulp van het 'fire defender' systeem. Dat is als het ware een muur van bluswater.

Een dag na de brand laat Westland zich van zijn beste kant zien. Collega-tuinders stellen een noodvoorziening met stroom en waterpompen beschikbaar. "Daardoor is de boel gered", zegt John Mostert. "De zorg was mijn vrouw en mijn kind, dat is goed afgelopen."

De brandweer van 's-Gravenzande, maar ook collega-kazernes, hebben veel werk verzet. De taart gaat in de vriezer en als de brandweer op de wekelijkse oefenavond bij elkaar komt, wordt ie verorberd. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS