Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Einde aan langdurige soap N468 lijkt in zicht

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 20 februari 2018 16:04


De provinciale weg N468 tussen Maasland en Schipluiden moet voor 2021 geschikt worden gemaakt voor voertuigen met een maximumgewicht van 40 ton en worden overgedragen aan de gemeente Midden-Delfland. Daartoe tekenen de gemeente, het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland binnenkort een intentieverklaring. Daarmee lijkt er een oplossing in zicht.

De provincie wil al jaren af van de weg, maar de gemeente hield de boot tot nog toe af vanwege de hoge onderhoudskosten. De N468 bevindt zich op een veendijk en is daardoor zeer onderhoudsgevoelig. Op de weg geldt een gewichtsbeperking tot 20 ton, maar dit zorgt voor problemen voor onder meer vrachtwagens die melk komen ophalen van melkveebedrijven.

In november nam een meerderheid van de gemeenteraad een motie aan, waarin werd opgeroepen de weg onder voorwaarden over te nemen, wanneer deze geschikt is voor voertuigen met een maximumgewicht van 40 ton. Welke voorwaarden dat zijn, wordt later door de raad vastgesteld.

In de intentieverklaring is onder meer te lezen, dat geld dat vrijkomt binnen de geraamde projectkosten, na optimalisatie van de weg ten goede komt aan het beheer en onderhoud ervan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS