Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Enkele Westlanders naar demonstratie in Den Haag

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 30 oktober 2019 08:18

Foto: Omroep West


Het Malieveld stroomt vol met bouwmateriaal en demonstranten. Onder hen ook de directeur met enkele medewerkers van AH Vrij uit Wateringen. Andere grondverzetsbedrijven zoals Baatje Grondverzet uit Monster gaan niet naar Den Haag, maar ondersteunen de actie wel.

Ze willen dat de PFAS-norm uit de grond naar minimaal 1,0 procent wordt bijgesteld en dat de stikstofcrisis wordt aangepakt zodat er weer vergunningen kunnen worden afgegeven voor bouwprojecten.

Het verkeer op de snelwegen had rond 06.15 uur nog nauwelijks last van opstoppingen of files. Het aantal bouwmachines en vrachtwagens in Den Haag nam gedurende de nacht langzaam toe.

Dinsdagavond laat kwamen de eerste voertuigen al aan in Den Haag. De politie bewaakt de toegangswegen naar het centrum van de stad om te voorkomen dat de betogers het verkeer in de stad ontregelen.

Op snelweg A2 vanuit Limburg zijn diverse bouwvoertuigen onderweg naar Den Haag. Dat zorgt voor wat vertraging.

De actievoerders willen met hun protest laten zien welk materieel volgens hen stilstaat door milieuregels die problematisch uitpakken voor bedrijven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS