Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Erasmusspeld voor EHBO'er Loet Speksnijder

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 3 november 2019 11:52

Foto: Loet Speksnijder met wethouder Sven de Langen


Hoekenees Loet Speksnijder heeft bij zijn afscheid uit handen van wethouder Sven de Langen de Erasmusspeld ontvangen. Die kreeg hij voor zijn jarenlange inzet bij onder meer de EHBO-vereniging Hoek van Holland. Met de Erasmusspeld eert de stad Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Speksnijder heeft zich vijftig jaar ingezet voor het welzijn van zijn medemens. Na een kennismakingscursus EHBO in 1969 is hij actief geweest om mensen in nood te helpen en nieuwe vrijwilligers op te leiden.

Hij bezocht in zijn vrije tijd Hoekse scholen om leerlingen te informeren over het belang van EHBO en daarmee hopelijk een nieuwe generatie te interesseren voor vrijwilligerswerk.

Ook is Speksnijder veertig jaar medisch opstapper bij de KNRM-Reddingboot Hoek van Holland. Daarnaast was hij de drijvende kracht van Rode Kruis-afdeling Nieuwe Waterweg Noord. Eerder ontving Loet Speksnijder in 2013 een koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS