Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

EU-verkiezingen leven niet in Raad van Europastraat

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 23 mei 2019 11:49


De Raad van Europastraat in 's-Gravenzande. Hét bolwerk van stemmers in Westland. Of juist niet? Nee, bewoners blijven en masse thuis. Dat blijkt uit een rondgang van de WOS in de 's-Gravenzandse straat. Vooral jonge gezinnen met kinderen blijven thuis, terwijl ouderen wel gaan stemmen.

Het is er rustig donderdagochtend als de WOS de straat onderzoekt. In het huizenblok met opritten voor de deur vinden wij niemand die deze donderdag van zijn stemrecht gebruikt maakt. "Het interesseert me allemaal weinig", zegt een bewoner. "Hier wordt niet gestemd." Omwonenden hebben zich niet verdiept in partijstandpunten.

Heel anders is het beeld in het appartementencomplex aan het einde van de Raad van Europastraat. Daar wonen vooral senioren en die gaan wel naar het stembureau. "Om een stem te hebben in Europa", zegt de een. "Ik vind het belangrijk dat wij in Europa blijven", noemt de ander.

De stembureaus zijn tot 21.00 uur vanavond open. De uitslagen worden zondagavond verwacht, maar diverse Nederlandse media komen donderdagavond wel met exitpolls over de verwachte opkomst en zetelverdeling.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS