Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ex-griffier Broekema in hoger beroep

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018 12:17


Hij heeft er zes weken de tijd voor, maar de voormalige griffier van de Westlandse gemeenteraad was er binnen een dag uit: hij gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag. De rechter oordeelde dinsdag dat Nico Broekema in 2016 terecht is ontslagen door de gemeente. Westland is financieel benadeeld door ernstig plichtsverzuim, stelde de rechtbank.


Woensdagmorgen liet Broekema de media weten: "Dit is geen eindoordeel, maar een tussenvonnis van de lagere ambtenarenrechter. Wij gaan in beroep bij de Centrale Raad van Beroep in Utrecht, de hoogste ambtenarenrechter." Hij voegt er verwachtingsvol aan toe: "Deze corrigeert circa 50 procent van de uitspraken van de lagere ambtenarenrechter".

De griffier zou volgens de Haagse rechter niet integer hebben gehandeld door onder meer naast zijn gewone werkzaamheden jarenlang in werktijd nevenwerkzaamheden te verrichten. Het ging hier om zaken die het belang van de gemeente Westland niet raakten. Hij deed daarvoor uitgaven uit het budget van de griffie zonder de gemeenteraad daarover in te lichten. Over de jaren 2015 en 2016 bedroegen die uitgaven ruim 45.000 euro. De raadsgriffier was gevolmachtigd om zonder goedkeuring betalingen te verrichten.

Volgens Broekema heeft de rechter kritiekloos de gemeente gevolgd en er geen blijk van gegeven op basis van eigen onderzoek tot een oordeel te zijn gekomen. "De feiten, argumenten en bewijzen door ons aangedragen zijn niet door deze rechter meegenomen", verklaart hij.  Als voorbeeld stelt hij, dat er volledig is voorbijgegaan aan de raadsbesluiten waarop zijn handelen als griffier gebaseerd waren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS