Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra aandacht voor Westlandse vrouwen op Historische Informatiemarkt

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zondag 22 september 2019 12:33

Foto: WOS


Op de Historische Informatiemarkt Westland, komende zaterdag in Naaldwijk, zullen Westlandse vrouwen uit het verleden extra aandacht krijgen. Dat meldt het Historisch Archief Westland.

Hiermee wordt ingespeeld op het thema van de Maand van de Geschiedenis, in oktober: 'Zij/Hij'. Vrouwen hebben altijd zo'n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch kennen we, volgens de organisatie, vooral de namen van mannen uit de geschiedenis. De organisatie vraagt zich af hoe we de wereld om ons heen kunnen begrijpen, als we niet ook de vrouwen uit het verleden kennen. Vandaar ook het motto van deze Historische Informatiemarkt (HIM): 'HIM about HER, Historische Informatiemarkt met extra aandacht voor Westlandse vrouwen'.

Schrijfster Anne Mieke Backer zal in het kader hiervan een lezing geven over gravin Amalia van Solms (de vrouw van stadhouder Frederik Hendrik) en de invloed van de tuin van Honselaarsdijk op de tuinarchitectuur. Ook geeft zij een lezing over ‘naamloze’ vrouwen in de land- en tuinbouw.

Verder zijn er onder meer Westlandse vrouwen uit het verleden te zien op foto’s van de Modevakschool in Naaldwijk. Daarnaast kunnen bezoekers zogenoemde 'Graalkleding' bewonderen van de voormalige Meisjes- en vrouwenbeweging De Graal uit Poeldijk.

Tijdens de Historische Informatiemarkt Westland presenteren bijna alle Westlandse historische werkgroepen, organisaties, musea en Bibliotheek Westland zich. Het evenement is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis van Westland, aan de Verdilaan 7 in Naaldwijk. Kijk voor het volledige programma op https://www.historischarchiefwestland.nl/actueel/historische-informatiemarkt-2019/.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS