Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra koopuur voor ouderen in supermarkt

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 20 maart 2020 11:37

Foto: Signbiblio


Steeds meer supermarkten stellen vanaf volgende week maandag een speciaal koopuur voor ouderen in, ook in onze regio. Op die manier lopen ze minder risico het coronavirus op te lopen en hebben ze minder kans om mis te grijpen.

Nadat Albert Heijn al aankondigde ouderen vanaf 70 jaar tussen 07.00 uur en 08.00 uur binnen te laten, meldt Jumbo Koornneef vrijdag dat de vestigingen in Naaldwijk, Wateringen en Kwintsheul voor ouderen vanaf 65 jaar op dat uur open gaan.

Het is aannemelijk dat andere supermarkten niet zullen achterblijven. Het hoofdkantoor van Hoogvliet laat weten de ontwikkelingen op de voet te volgen. De eigen filialen van Jumbo laten ouderen ook apart toe, Jumbo Broere in Poeldijk heeft besloten op maandag, woensdag en vrijdag van 07.00 tot 08.00 uur de deuren voor ouderen te openen.
 
Het extra koopuur is bij de ouderenbond ANBO wel in het verkeerde keelgat geschoten. De bond vindt het tijdstip 'onmogelijk' en spreekt van stigmatisering van ouderen die in hun vrijheid worden beperkt. Directeur Liane den Haan: "Oudere mensen zijn gewone mensen en moeten dus op elk moment boodschappen kunnen doen. Als zij zich maar, net als iedereen, houden aan de richtlijn om 1,5 meter afstand van andere mensen te houden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS