Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Extra raadsvergadering over pand Hertenlaan op komst

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 21 februari 2020 09:50

Foto: Stefan van der Meer


De fracties van Westland Verstandig en GroenLinks hebben om een extra raadsvergadering gevraagd. Ze willen wethouder Leen Snijders aan de tand voelen over het verlenen van een vergunning voor huisvesting van 28 arbeidsmigranten in het pand Hertenlaan 2 in Honselersdijk. Vooralsnog staat de vergadering voor maandag 2 maart om 19.00 uur gepland.

Volgens het Westlandse college van burgemeester en wethouders is de vergunning verleend, omdat de eigenaar voldeed aan alle geldende voorwaarden op het moment dat de aanvraag werd behandeld. Het college is er van overtuigd, dat bij afwijzing de gemeente een aanzienlijke schadeclaim op de mat zou krijgen en dat alsnog de huisvesting van arbeidsmigranten zou moeten worden toegestaan.

Dat het college op 14 februari bekendmaakte dat de vergunning was verleend, heeft veel kwaad bloed gezet bij een deel van de gemeenteraad. Niet alleen dit voldongen feit viel verkeerd ("de beslistermijn was nog niet verstreken"), ook konden raadsleden niet hun mening over dat besluit geven omdat er al een zogeheten voorbereidingsbesluit 'onderweg' was. Dat voorbereidingsbesluit moet soortgelijke aanvragen als in Honselersdijk tegenhouden.

Het bedoelde voorbereidingsbesluit is afgelopen dinsdagavond in een geheime raadsvergadering vastgesteld 'om slapende honden niet wakker te maken' en werd vervolgens om middernacht van kracht. Maar het plan voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Hertenlaan kan dus wel gewoon doorgaan omdat daar, tot woede van bijvoorbeeld WV-fractievoorzitter Peter Duijsens, nog wel een vergunning voor verleend is. Overigens is de vergunningsaanvraag al op 22 november vorig jaar ingediend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS