Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Flynth Westland Cup begint eerder

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 8 oktober 2019 08:44

Foto: Flynth Westland Cup


De strijd om de Flynth Westland Cup begint dit seizoen al in november. Dat heeft de organisatie maandagavond bekendgemaakt tijdens een themabijeenkomst van voetbalfederatie FeVoWest. Andere jaren begon het toernooi niet voor januari.

Door nu vroeg te beginnen met de eerste rondes, moet worden voorkomen dat de wedstrijden in de knoop komen met andere verplichtingen van clubs. Zeker later in het seizoen krijgen clubs te maken met kansen op promotie of degradatie of beker- of nacompetitiewedstrijden. 

De organisatie kiest voor deze wijzigingen na het teleurstellende verloop van de editie van vorig jaar. Toen trokken Loosduinen, Maasdijk, Schipluiden en Velo-zondag zich tijdens het toernooi terug en moesten veel wedstrijden worden verplaatst. Bovendien koos FC 's-Gravenzande ervoor om niet de Westland Cup-finale te spelen, maar die van het Haaglanden Voetbal Toernooi, die op dezelfde dag werd gehouden.


Wanneer de finale in 2020 wordt gehouden, is nog niet duidelijk. De organisatie heeft drie voorstellen gedaan. Een knoop wordt pas doorgehakt zodra de vier halve finalisten bekend zijn.

De organisatie heeft de clubs inmiddels laten weten dat ze er vanuit gaat, dat wie zich aanmeldt ook meedoet. "Alleen in hele bijzondere gevallen zullen de wedstrijden verzet worden." Tijdens de vergadering lieten vertegenwoordigers van de clubs weten hun best te doen om hieraan te voldoen.

Ten opzichte van vorig jaar doen - naast het opgeheven Velo-zondag - MVV'27, Schipluiden en Loosduinen niet mee. Daardoor bestaat het deelnemersveld dit jaar uit dertien ploegen: alle clubs uit Westland en het Hoekse HVC'10. De loting voor de komende editie is op vrijdag 18 oktober. Alle wedstrijden zijn bij gastheer VV Naaldwijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS