Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Fracties positief over luifel-plan Tramstation

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 12 maart 2019 22:12

Foto: historicus Jacques Moerman


Een meerderheid van de raadsfracties in Midden-Delfland is blij met de plannen van museum Het Tramstation in Schipluiden om een historische luifel aan de zijkant van het gebouw te bouwen. Dat bleek dinsdag tijdens een commissievergadering. Alleen Mijn Partij wil het voorstel over twee weken bespreken in de gemeenteraad.

De luifel, naar een voorbeeld zoals het er tussen 1912 en de jaren dertig ook al stond, is volgens de Historische Vereniging Oud-Schipluiden vooral bedoeld om grote groepen te kunnen ontvangen in het museum. Nu is dat door ruimtegebrek vaak niet mogelijk.

Fractievoorzitter Ellen Snethlage van de PvdA was blij dat het gebouw straks ook beter toegankelijk wordt voor mindervaliden. "Maar het toilet is nog steeds niet geschikt voor mindervaliden", zei ze. Snethlage hoopt dat dit ook betrokken wordt in de plannen.

Diverse partijen zetten aanvankelijk nog wel vraagtekens bij de hoogte van het investeringsbedrag, dat op maximaal 226.000 euro ligt. Zo hopen Veronique van 't Westeinde (CDA) en Theo Pool (OGP) dat de historische vereniging aan meer fondsen subsidie kan vragen. "Maar fondsen willen commitment van de gemeente. Pas als dat er is, nemen ze zo'n aanvraag in behandeling", aldus wethouder Renzen. "Dus voor nu vragen we het volledige bedrag. Dat neemt niet weg dat daarna zoveel mogelijk fondsen zullen worden aangeschreven."

Alleen Mijn Partij heeft nog twijfels. Volgens raadslid Frank van Lier geeft de gemeente nu nog te veel een 'blanco cheque' aan de historische vereniging. "Je kunt ze ook een ton geven en laat ze daarmee de boer op gaan", stelde Van Lier. Daarnaast wil de fractie ook de rest van de plannen van voorzitter Jacques Moerman zien. Hij sprak eerder bij WOS Media de wens uit om een stuk spoorlijn terug te brengen, met mogelijk een wagon daarop.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS