Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

GBW: 'Sloop gemeentehuis Monster na uitwerking nieuwbouwplannen'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 16:56

Foto: Archief WOS Media


GemeenteBelang Westland wil best budget beschikbaar stellen voor de sloop van het oude gemeentehuis van Monster, maar wel op voorwaarde dat het college van B en W eerst de centrumplannen voor Monster uitwerkt. Dat houdt ook in dat ze de financiële consequenties ervan in beeld moeten brengen, vóórdat de sloperskogel het pand echt tegen de grond werkt. Dat blijkt uit een persverklaring van de lokale partij.

De oppositiepartij is in principe tegen de sloop, onder meer omdat er door diverse partijen plannen zijn ingediend voor woningen in het oude gemeentehuis. Ook stelt GBW dat sloop kapitaalvernietiging is. Maar omdat de fractie de inschatting heeft gemaakt dat de meerderheid voor de sloopplannen van wethouder Leen Snijders gaat stemmen, komt GBW nu met een amendement (aanpassing van een voorstel) naar de raad.

GBW denkt voor het amendement een meerderheid te kunnen vinden en hoopt op die manier een goede en zorgvuldige afweging tussen beide keuzes (behouden of slopen) mogelijk te maken. Om verloedering van het pand en het omliggende terrein in de tussentijd tegen te gaan, is ook in het amendement opgenomen dat moet worden uitgezocht of delen van het gebouw voor Westlandse 'spoedzoekers' beschikbaar kunnen worden gesteld.

Vorige week woensdag werd er tijdens een commissievergadering nog niet direct een raadsmeerderheid gevonden voor sloop van het voormalige gemeentehuis omdat veel fracties eerst duidelijk willen hebben wat er voor in de plaats komt. Wethouder Snijders vindt dat er eerst moet worden besloten of er gesloopt gaat worden of niet. Volgende week dinsdag wordt het onderwerp besproken tijdens de raadsvergadering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS