Archief

GBW wil sneller starten met bouw van flexwoningen

Het realiseren van tientallen zogenoemde flexwoningen voor woningzoekenden die snel een betaalbare sociale huurwoning nodig hebben in Westland gaat GemeenteBelang Westland (GBW) niet snel genoeg. De fractie wil niet wachten op partijen uit de markt die mogelijk later dit jaar met plannen komen voor de flexwoningen.

GBW ziet veel in de aanpak van de gemeente Purmerend. Die besloot zelf dergelijke woningen te bouwen omdat er maar weinig marktpartijen geïnteresseerd zouden zijn in de opdracht. De fractie wil dan ook weten van het college van burgemeester en wethouders of ze een aanpak als die van Purmerend ziet zitten.

Het college liet vorige week nog weten voor het ontwikkelen van flexwoningen op ontwikkelingen uit de markt te willen wachten. In het tweede kwartaal van dit jaar denkt het college vervolgstappen bekend te kunnen maken. Maar dat zou volgens GBW met de 'Purmerendse aanpak' sneller moeten kunnen.

Als locatie heeft de gemeente de Oostduinlaan in 's-Gravenzande aangewezen. Hoeveel flexwoningen er moeten komen, is nog niet duidelijk. Wonen in een flexwoning is per definitie tijdelijk op basis van een huurovereenkomst van maximaal twee jaar.