Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen 50 km op Haagweg, Lange Kruisweg geen voorrangsweg

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 12 april 2019 15:33


Een deel van de Lange Kruisweg in Maasdijk (tussen het Nollaantje en de Schenkeldijk) wordt toch geen voorrangsweg. En de maximumsnelheid op de Haagweg in Monster wordt niet naar 50 kilometer per uur verlaagd. De gemeente Westland heeft besloten om de twee verkeersbesluiten in te trekken.

Tegen de besluiten waren bezwaren gemaakt door bewoners en, in het geval van de Haagweg, ook door hulpdiensten. De laatste waren bang dat door de lagere snelheid de aanrijtijden in gevaar zouden komen. De gemeente stelt nu dat nader onderzoek heeft uitgewezen dat de grondslag voor het verkeersbesluit niet juist is, dat een goede motivering ontbreekt en dat er te weinig naar alternatieven is gekeken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt het niet voor de hand dat er in de nabije toekomst toch een voorrangssituatie op de Lange Kruisweg zal komen. Een lagere snelheid op de Haagweg is nog niet geheel van de baan, maar het college van B en W zal dan de argumenten van de hulpdiensten zwaar laten meewegen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS