Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen halve finale voor Bertens op Wimbledon

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 10 juli 2018 17:45

Foto: Flickrcom Steven Pisano CC 6


Kiki Bertens is er dinsdag niet in geslaagd om voor de tweede keer in haar carrière de halve finale van een Grand Slamtoernooi te bereiken. De 26-jarige tennisster uit Wateringen sneuvelde op het gras van Wimbledon bij de laatste acht. Zij moest haar meerdere erkennen in de Duitse nummer 13 van de wereld Julia Goerges: 3-6, 7-5 en 6-1.

Het eerste deel van de wedstrijd ging vrij gelijk op. Pas bij een 3-4 voorsprong brak Bertens de Duitse voor het eerst, waarna de Westlandse de set kon uitserveren. Goerges begon daarna steeds beter te spelen en kwam al snel op 3-1 in de tweede set. Bertens knokte zich echter knap terug tot 4-4. Dat bleek niet genoeg, want de sterk spelende Duitse trok de set daarna overtuigend naar zich toe.

Het was dan ook Goerges die daarna steeds meer het initiatief nam en Bertens die minder haar niveau haalde. Nadat de Wateringse bij een 4-1 achterstand in de derde set wederom werd gebroken was het definitief klaar voor Bertens, die desondanks kan terugkijken op een zeer sterk toernooi op haar minst geliefde ondergrond. Ze stijgt naar verwachting naar de zeventiende plek van de wereldranglijst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS