Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen verkeerscirculatieplan voor 's-Gravenzande

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 23 februari 2018 11:12

Foto: Google Maps


De gemeente Westland is niet van plan een verkeerscirculatieplan voor 's-Gravenzande op te stellen. Maar er wordt wel onderzocht wat de beste route is voor de vrachtwagen die de winkels in het centrum moeten bevoorraden. Wanneer de bouwactiviteiten daar zijn afgrond, is het probleem van het vrachtverkeer beter in te schatten.

Dat schrijft het colleg van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig. Omdat er uit meerdere straten rond het centrum klachten zijn gekomen over overlast van vrachtverkeer, zullen er vooruitlopend daarop wel maatregelen worden genomen om de routes van en naar het centrum zoveel mogelijk te beïnvloeden. Zo zijn er inrijverboden voor vrachtverkeer bij de Van Lennepstraat, Willem van der Kaaijstraat en de Hoflaan geplaatst.

 Het college laat weten dat de gewenste routes voor het bevoorradingsverkeer de Koningin Julianaweg, Oudelandstraat, Pompe van Meerdervoortstraat, Zandeveltweg, Van Der Horstweg, Dresdenweg en Zuidwind zijn. Als afvoerroute vanaf het Graaf Florisplein worden de Rederijkerslaan, de Albert Schweitzerlaan/Vreeburghlaan naar de rotonde aan de Monsterseweg genoemd.

Het college wil en kan de ondernemers nu niet verplichten met kleinere vrachtwagens te gaan rijden, zoals Westland Verstandig suggereerde. "Dit vergt draagvlak, meerkosten en een gezamenlijke uitwerking tussen ondernemers, leveranciers en de gemeente." Ook aan het verzamelen van goederen aan de rand van dorpscentra om ze dan met kleinere, stillere en schonere voertuigen verder te brengen wil de gemeente vooralsnog niet beginnen. Liever wacht de gemeente de resultaten af van proeven die hiermee elders in het land al wel worden gedaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS