Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geen vluchtelingen naar Wateringen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 21 september 2016 17:21

Foto: Archief WOS Media 1


Het huisvesten van 275 vluchtelingen in het Polenhotel aan de De Lierseweg in Wateringen gaat niet door. Dat schrijft het Westlandse college in een memo aan de Westlandse gemeenteraad. Volgens het college beschikt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (het COA) op dit moment over genoeg opvanglocaties in Nederland, en is het gebouw in Wateringen dus niet meer nodig.

"Er is een voldoende grote buffer aan opvangplekken aanwezig, voor het geval de asielinstroom weer toeneemt", aldus het college in haar memo. "Daarop is besloten dat de bestaande opvangcapaciteit niet wordt uitgebreid en het COA alleen projecten in uitvoering afrondt". De eigenaar van het hotel heeft inmiddels de aanvraag voor de benodigde omgevingsvergunning ingetrokken. 


Het voornemen om een groep van 275 vluchtelingen op te vangen in Wateringen leidde begin dit jaar tot veel spanningen binnen en buiten de Westlandse gemeenteraad. Op de avond van de raadsvergadering stond een paar honderd man te demonstreren tegen het voornemen. Het raadhuis in 's-Gravenzande was veranderd in een vesting en er stond een grote politiemacht voor de deur. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS