Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeente Maassluis wil geen pelletkachels bij Merellaanflats

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 9 november 2019 15:47

Foto: Een van de negen Merellaanflats - via Google Streetview


De gemeente Maassluis heeft de aanvragen voor het plaatsen van drie stookruimten aan de Merellaan voor de verwarming van in totaal zes flats daar, geweigerd. Volgens de gemeente zijn de aanvragen in strijd met het bestemmingsplan, de stedenbouwkundige beeldkwaliteit, de redelijke eisen van welstand en gemeentelijk milieukundig beleid.

De zes flats worden nu nog verwarmd door middel van gasgestookte verwarmingskachels. Maar die zijn aan het einde van hun levensduur. Om de gaskachels te vervangen is een oplossing gekozen voor een drietal pelletkachels (om en om) aan de kant van het spoor met een oppervlakte van 7 bij 8 meter en een hoogte van 3,6 meter.

De aanvraag is voorgelegd aan milieudienst DCMR. Uit toetsing is gebleken dat onder meer het aandeel fijnstof zal toenemen ten opzichte van de huidige gasstook en andere duurzamere opties. Ook valt stankoverlast niet uit te sluiten. Verder denkt de gemeente dat de aanvoer van de houtpellets zal leiden tot een verkeerstoename. Dit alles sluit volgens Maassluis niet aan bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Ook de huurdersvereniging Merellaan, die zo'n 160 huurders zegt te vertegenwoordigen, heeft eerder al laten weten de plannen niet te zien zitten. De flats aan de Merellaan bevatten deels koop- en deels huurappartementen. De VVE's hebben nog de mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS