Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeenteraad wil zonnepanelen op De Vang

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: donderdag 13 december 2018 08:43

Foto: archief WOS Media


De gemeenteraad heeft unaniem gestemd om zo spoedig mogelijk zonnepanelen te plaatsen op het dak van De Vang in Wateringen. Het voorstel is ingediend door D66 Westland.

In 2017 beloofde het college om zonnepanelen te plaatsen op het dak van het pand van Nederland 3, maar kwam daar later op terug omdat het gewicht van de zonnepanelen te zwaar voor het dak is.

Steunraadslid Maxim van Ooijen van D66 wilde toen dat er zonnepanelen op de gymzaal zouden komen, maar dat wilde het college niet omdat de kosten niet voor 2030 worden terugverdiend.  Alle gemeentelijke gebouwen zijn onderzocht op energiebesparende maatregelen. Op De Vang is plaats voor 72 zonnepanelen die de gymzaal, Nederland 3 en de ontmoetingsruimte kunnen voorzien van groene stroom.

De bal ligt nu weer bij het college en wij blijven druk op de ketel houden, aldus D66 Westland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS