Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gemeenteraad verlangt veilige oversteek Julianaweg

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 7 augustus 2018 23:50

Foto: Google Earth


De gemeenteraad van Westland wil dat er in 's-Gravenzande een oplossing komt voor de gevaarlijke oversteek vanuit de wijk Tuinveld bij de Koningin Julianaweg. Talrijke schoolkinderen moeten daar dagelijks oversteken richting de Albert Schweitzerlaan en dat baart al jaren zorgen.

De fractie van Gemeentebelang Westland (GBW) heeft in deze vakantieperiode het initiatief genomen voor een motie en inmiddels al de steun verkregen van de fracties van CDA, Westland Verstandig, VVD, ChristenUnie-SGP, Groen Links en PvdA. De motie komt op 18 september aan de orde in de gemeenteraad.


Voor de bewuste oversteek is al eerder aandacht gevraagd door GBW, CDA en VVD. Directe aanleiding om nu 'ineens' met een motie te komen, is de informatie dat de provincie Zuid-Holland de Koningin Julianaweg in die omgeving op de schop wil nemen. Er doet zich daardoor de unieke kans voor, dat het realiseren van een veilige oversteek voor de bewoners van de wijk Tuinveld met deze werkzaamheden kan 'meeliften', stelt GBW.

Er is weliswaar op de bewuste locatie een zebrapad, maar de situatie bij deze oversteek is onduidelijk en niet overzichtelijk. "Fietsers hebben geen voorrang. Dagelijks rond de schooltijden doen zich hier met regelmaat gevaarlijke situaties voor met ouders en hun (jonge) kinderen", aldus de betrokken fracties. "Niet alleen bewoners van de wijk moeten hier de oversteek maken, maar ook veel leerlingen van ISW uit Monster en Poeldijk", merken zij op.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS