Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gerrit (60) traint voor EK snelwandelen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 19 augustus 2019 19:00


Gerrit Riezebos is deze weken druk in training. De 60-jarige Lierenaar mag op vrijdag 6 september namelijk meedoen aan het Europees kampioenschap snelwandelen voor veteranen in Venetië. Hij hoopt daar op de 5 kilometer een "lage 28'er" te lopen.

Riezebos deed al aan langeafstandswandelen. Ruim zestien jaar geleden kwam hij in aanraking met snelwandelaars. "Op een bepaald moment werd ik gevraagd om mee te doen aan een wedstrijd in Rotterdam. Niet als snelwandelaar, maar als recreant om te kijken hoe snel je een 10 kilometer kunt lopen", zegt hij. "Dat ging op zich niet slecht. Dan zie je daar die snelwandelaars en dat ging best hard. Dat vond ik wel gaaf."

Snelwandelen is een tak in de atletiek die in Nederland klein is. Toch is het een olympische sport, is er veel jury bij nodig en is er een aantal regels. "Je mag niet loskomen van de grond, dus je moet bodemcontact houden voor zover zichtbaar met het blote oog. En op het moment dat je je hak op de grond zet, moet je knie gestrekt zijn. En die moet je gestrekt houden totdat je met je lichaam over dat been heen bent", legt de Lierenaar uit.  

Riezebos is in de leeftijdscategorie 60-plus geen titelfavoriet, maar een medaille is tijdens het EK ook geen doel op zich. "Het lijkt me gewoon waanzinnig leuk om daar aanwezig te zijn, tussen die echte grote snelwandelaars. Als je daar onderdeel van kunt zijn, is dat echt kicken!"

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week hebben we aandacht voor bijzondere sporten en sporters. Dinsdag kijken we naar handboogschieten in Hoek van Holland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS