Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Gratis open dag voor reizigers Hoekse Lijn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 12 september 2019 16:32

Foto: RET


Twee dagen voor de officiële ingebruikname, kunnen reizigers al gratis kennismaken met de Hoekse Lijn. Volgens vervoerder RET is het geduld van de reizigers ruim twee jaar lang op de proef gesteld. "Daarom willen we hen al voordat we in exploitatie gaan, de gelegenheid bieden om een rit te ervaren", zegt algemeen directeur Maurice Unck.

Zoals de stand van zaken nu is, gaan de nieuwe metrostellen op maandag 30 september eindelijk met passagiers rijden. Op zaterdag 28 september is een open dag. De metropoortjes gaan tussen 12.00 en 20.00 uur open. Belangstellenden kunnen zo lang ze willen gratis op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven met de metro meerijden.

Na de ingebruikname van de lijn, volgt nog een opstartfase van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt. Daarnaast is er dan nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost. Reizigers kunnen dan online hun ervaringen delen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS