Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Groen licht voor nieuwe Lidl in Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 13 juni 2018 11:25

Foto: Tekening Lidl Steendijkpolder


Supermarktketen Lidl mag een grotere vestiging laten bouwen in het Maassluise winkelcentrum Steendijkpolder. Dat heeft de Raad van State bepaald. Tegen het plan waren twee omwonenden in beroep gegaan. Zij vreesden voor aantasting van hun woongenot. Hun beroepen zijn echter ongegrond verklaard.

De bewoners waren onder meer bang voor verkeers- en parkeeroverlast. Er wordt, omdat de uitbreiding voornamelijk bestaat uit meer mogelijkheden voor opslag, geen grote verkeerstoename verwacht. Ook zijn volgens de Raad van State voldoende parkeerplaatsen ingetekend en wordt er voldaan aan de geldende parkeernormen. Een van de bewoners vreesde eveneens geluidshinder, maar het akoestisch onderzoek dat is gedaan wijst uit dat dit binnen de perken blijft.

De oude supermarkt is inmiddels grotendeels gesloopt. Het nieuwe pand wordt met 340 vierkante meter winkelvloeroppervlak uitgebreid. Dit is iets meer, dan de 300 vierkante meter die is toegestaan volgens de gemeentelijke detailhandelsvisie. Deze geringe afwijking is volgens de Raad van State echter voldoende onderbouwd. Daarmee is tevens rekening gehouden met het feit dat de detailhandelsvisie bij het nemen van het besluit ongeveer vijf jaar oud is.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS