Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Groene Bonnenpolder zonder graven kost minimaal 7 miljoen euro

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 30 januari 2019 16:40

Foto: Vimeo Natuurbegraven Nederland 1


Wethouder Bert Wijbenga heeft in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad laten weten hoeveel het zou kosten als het ontwikkelen van de Bonnenpolder in Hoek van Holland zou gebeuren zonder Natuurbegraven Nederland. Het gaat om een bedrag tussen de 7,2 en 8,4 miljoen euro. Daar zou nog een jaarlijkse som van 75.000 euro bovenop komen.


In 2016 heeft Natuurbegraven Nederland 128 hectare grond gekocht van de Erven van Rijckevorsel, waarvan ze 30 willen gebruiken voor natuurbegraven. De overige grond wordt doorverkocht aan Zuid-Hollands landschap en Natuurmonumenten, zodat de drie partijen samen de natuurontwikkeling van het gebied kunnen realiseren.

Op 23 januari werd tijdens de commissievergadering kritiek geuit op het onderdeel natuurbegraven in het plan. Veel Hoekenezen willen dat de polder open en groen blijft, maar zien de begraafplaats niet zitten. De commissie heeft daarom aan de wethouder gevraagd hoeveel het zou kosten als de gemeente dit deel zou bekostigen. 

Het financiële scenario is gebaseerd op verschillende aannames. Een van die aannames is dat de Erven van Rijckevorsel de grond zouden willen verkopen aan gemeente Rotterdam, wat in de geschiedenis niet het geval leek te zijn. Ook is een aanname dat 98 hectare grond nog steeds kan worden doorverkocht aan Zuid-Hollands landschap en Natuurmonumenten.

Wijbenga geeft aan dat dit financiële scenario fictief is. Hij liet in de commissievergadering doorschijnen dat hij door wil zetten met het plan dat een natuurbegraafplaats bevat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS