Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

GroenLinks trekt stekker uit Progressief Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 24 september 2016 23:12

Foto: Fred van der Ende


De samenwerking van GroenLinks en de PvdA binnen Progressief Westland is per direct voorbij. GroenLinks heeft besloten zelfstandig verder te gaan. "Door een intern conflict tussen PvdA en GroenLinks is het onderlinge vertrouwen dermate beschadigd dat samenwerking niet meer mogelijk is", zo luidt de verklaring.

Progressief Westland maakt deel uit van de huidige coalitie in de Westlandse politiek. GroenLinks gaat na deze breuk niet in de oppositie. "Wij blijven trouw aan het door Progressief Westland-fractievoorzitter Ulbe Spaans ondertekende coalitieakkoord en blijven derhalve de coalitie steunen", aldus GroenLinks Westland. Ulbe Spaans wordt fractievoorzitter en zal worden ondersteund door steunraadsleden Christa van Zundert en Aart van den Berg en de fractie-adviseurs Eva Hoeks, Yvonne Gispen en Jaap Schep.

"Met deze breuk komt een einde aan twaalf jaar gezamenlijke fractie - sinds de start van de gemeente Westland (red. WOS) - en bijna vier succesvolle jaren in het bestuur van de gemeente", kijkt GroenLinks Westland terug.

Namens de PvdA zitten momenteel in de gemeenteraad Nico de Gier en Linda Strijker. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS