Archief
Regio 15-FE

Regio 15-FE

Grote brand in 's-Gravenzands tuinbouwgebied

In een bedrijfspand aan de Gravin van Bylandtlaan in 's-Gravenzande is maandagavond een grote brand uitgebroken. Het complex ligt in het tuinbouwgebied tussen de Maasdijk en het Staelduinse Bos. Er is volgens de brandweer niemand gewond geraakt.

Het gaat om de schuur van plantenkwekerij P. Mostert, die in korte tijd vrijwel geheel is uitgebrand. De brandweer concentreerde zich al snel op het voorkomen van uitbreiding, met name om het nabijgelegen woonhuis te behouden. Verder houdt de brandweer rekening met de aanwezigheid van asbest, zo meldt calamiteitensite Regio 15.

Er werd rond kwart voor elf alarm geslagen en al snel werd het incident opgeschaald naar 'zeer grote brand'. In eerste instantie waren brandweerploegen uit Hoek van Holland, 's-Gravenzande en Naaldwijk opgeroepen. Daarna volgden De Lier en Wateringen. Rond half twaalf werd ook een meetploeg uit Maasdijk naar de Gravin van Bylandtlaan gestuurd.



Het vuur was in wijde omtrek te zien. De brand ging gepaard met dikke zwarte rookwolken die richting het centrum van het Westland gingen. Het getroffen bedrijf bestaat dit jaar zeventig jaar.