Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Half jaar cel in na fraude bij Westlandse uitzendbureaus

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 28 januari 2020 15:41

Foto: Signbiblio


Een 47-jarige man uit Monster gaat een half jaar de cel in, omdat hij tussen 2012 en 2016 fraude heeft gepleegd als leidinggevende van twee Westlandse uitzendbureaus. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam dinsdag bepaald. Zijn 24-jarige zoon, die volgens de officier van justitie ook betrokken zou zijn geweest, is vrijgesproken.

De man heeft volgens de rechtbank doelbewust gerommeld met de bedrijfsadministratie. De uitzendbureaus hadden meerdere Oost-Europese arbeidsmigranten in dienst. Zij kregen een uurtarief betaald onder het minimumloon. Dit probeerde de Monsternaar te verhullen door werknemers blanco kwitanties te laten tekenen. De bedragen die er op stonden, waren hoger dan was uitbetaald. Het verschil stak de verdachte in zijn eigen zak.

De 38-jarige vrouw van de verdachte moet een taakstraf van 40 uur uitvoeren vanwege uitkeringsfraude. Zij zou ten onrechte hebben opgegeven dat zij alleenstaand was en geen inkomsten had.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS