Signbiblio

Signbiblio

Handbaldames Quintus verliezen strijd om koppositie

De handbaldames van Quintus hebben zaterdagavond de strijd om de koppositie in de eredivisie verloren. In Sporthal Elzenhagen in Amsterdam lukte het niet de nummer één VOC te verslaan. De wedstrijd eindigde in 39-30.

De laatste keer dat de teams tegenover elkaar stonden was in de strijd om de Supercup in augustus. Toen versloeg Quintus VOC met 30-20. Zover mocht het zaterdag niet komen: via 6-4, 10-5 en 18-12 werd de ruststand 19-13. Op slag van rust kreeg Lisanne Zwinkels een directe rode kaart. De tweede helft startte Quintus met een dame minder, na twee minuten was het team weer voltallig. Maar dat mocht niet baten, de handbalsters kregen geen grip meer op VOC en verloren de strijd met 30-39. De Heulenaren zijn nu van een tweede naar een derde positie gegaan, mede door winst van Venlo, dat nu tweede staat.

Heren Wematrans/Quintus

In de eigen Eekhouthal in Kwintsheul kwamen de handbalheren van Wematrans/Quintus in actie tegen Achilles Bocholt, de koploper van de BeNeLeague. Het lukte de de Heulenaren, die onderaan staan, lang om dicht op de huid te blijven van de Belgen, maar het was niet genoeg. Via een ruststand van 17-22 eindigde de wedstrijd in 29-33. Wematrans/Quintus blijft hiermee onderaan staan.