Paul Vis

Paul Vis

Handballers Quintus winnen in Emmen

De handballers van Wematrans/Quintus hebben zaterdagavond in de eredivisie een belangrijke zege geboekt. De ploeg uit Kwintsheul versloeg in Emmen concurrent E&O en blijft zo een week langer bovenaan staan.

Quintus kwam al snel op een 2-6 voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich terug tot 10-10. Bij rust stond het 11-13. De tweede helft bleef spannend. De Heulenaren hadden op een gegeven moment een marge van vier doelpunten opgebouwd (17-21), maar de Emmenaren verkleinden dat verschil ook weer tot één. Uiteindelijk trok Quintus toch aan het langste eind.

Heren 2 verslaan Feyenoord

De opleidingsploeg van Quintus nam het in Rotterdam op tegen Feyenoord Handbal en won met 21-28. Daarmee nam het revanche voor de nipte nederlaag (31-32) in Kwintsheul eerder dit seizoen. Door de zege komen beide ploegen in punten gelijk. Quintus staat nu negende in de eerste divisie.

Dios afgelast

Competitiegenoot Dios uit Den Hoorn zou zondag aantreden tegen Bevo 2. Die wedstrijd is echter afgelast vanwege de verwachte storm Ciara. Het duel wordt nu verplaatst naar komende donderdag.