Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Herinrichting Wilhelminaplein begonnen, markt verspreid over centrum

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 18 september 2017 15:32

Foto: Dennis van Schie


Het Wilhelminaplein in Naaldwijk is de komende maanden verboden gebied voor voetgangers, fietsers en andere voorbijgangers. De herinrichting van het plein is maandagmiddag begonnen. Tot half december hebben de werklui nodig.

De wekelijkse markt op woensdag wordt voorlopig verplaatst naar omliggende straten, waarbij de meeste kramen op het naastgelegen Havenplein komen te staan. Op het Wilhelminaplein zelf keert de dorpspomp terug, die nu nog voor restaurant Bij5 staat. Ook komen er bomen, bankjes en een ander motief straatstenen op het plein.

Winkeliers staan over het algemeen achter de plannen, maar houden hun hart vast voor de komende sinterklaas- en kerstperiode. Dat is de drukste tijd van het jaar voor de betrokken winkeliers. Zij hopen dat de werkzaamheden op tijd zijn afgerond en een goede doorgang beschikbaar blijft.

Stolpersteine

Een aantal scholieren van de Openbare Daltonschool in Naaldwijk hielp maandagmiddag wethouder Duijvestijn een handje, door de struikelstenen te verplaatsen. Die struikelstenen (Stolpersteine) liggen sinds 2016 voor het huidige SNS-pand, waar voorheen de slagerswinkel van Gabi van Tijn en Naatje van Leeuwen zat.

Het slagerskoppel en de drie kinderen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog afgevoerd en vermoord in concentratiekamp Auschwitz. Een van de kinderen overleed in het Duitse vernietigingskamp Sobibor (Oost-Polen). Nadat de herinrichting van het Wilhelminaplein is voltooid, keren de stenen terug. Nu liggen ze in het gemeentehuis opgeslagen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS