Archief

Hier komt Sinterklaas dit weekend aan

De kinderhartjes zullen dit weekeinde weer een stuk harder kloppen, want Sinterklaas is dan weer in het land. De landelijke intocht is dit jaar in Zaandam, maar ook in onze regio zijn de Goedheiligman en zijn pieten volop te zien. Een overzicht van alle intochten.

Maassluis

Vanaf 9.00 uur worden in de Havenkom diverse optredens gegeven door Kinderkoor Wonderwijs en Dance Company M'Joy. Naar verwachting meert de stoomboot even na tienen af aan de Stadhuiskade, waar de Sint wordt ontvangen door burgemeester Haan. Sint, zijn pieten en de burgemeester lopen vanaf de Stadhuiskade over de Wip naar de Markt en zullen daarna nog een bezoek brengen aan de winkelcentra in de stad.

Poeldijk

Sinterklaas zal rond 13.15 uur aanmeren bij de steiger bij de Terwebloem. Vanaf de Rijsenburgerweg gaat hij vervolgens via de Voorstraat, Kerklaan, Jan Barendselaan, Verburghlaan, Sutoriusstraat, Dr.Weijtenslaan, Margrietlaan en Irenestraat naar de Leuningjes.

Wateringen

De eerste pieten zijn om 13.15 uur bij de St. Josephkerk aan de Dr. Schaepmanstraat, waar ook Sinterklaas een kwartier later per paard aankomt. Via de de Julianastraat vertrekt hij naar het oude raadhuis. Vanaf 14.00 uur zijn daar verschillende spelletjes te spelen.

Hoek van Holland

De stoomboot zal rond 13.30 uur te zien zijn in de Berghaven. Zodra de Sint daar is verwelkomd, zet hij koers naar het Brinkplein. Hier hebben de pieten een kinderdisco georganiseerd.

De Lier

Sint komt om 13.30 aan bij de Bleijenburgbrug. Kinderen kunnen daarna deelnemen aan pietenspelletjes in de Hoofdstraat.

Naaldwijk

Sinterklaas wordt om 13.30 uur met de boot verwacht bij sporthal De Pijl. Vanaf hier vervolgen hij en zijn pieten hun tocht naar het Wilhelminaplein. Hier worden diverse optredens gegeven door DOS Naaldwijk, de Minister van Feest en Jelger de Goochelaar.

Honselersdijk

Kinderen kunnen de Goedheiligman opwachten bij de steiger aan de Valkehorst, waar de pakjesboot rond 13.45 uur zal aanmeren. Sinterklaas rijdt daarna in een brandweerwagen via de Buizerdhorst, Patrijslaan, Van der Goesstraat en Dijkstraat naar het Voorhofplein.

Monster

Monster is om 14.00 uur de laatste locatie die de Sint zal aandoen. De kinderen kunnen hem opwachten bij de haven. Na een hartelijk welkom vertrekt het gezelschap door de Havenstraat naar het Kerkplein.

Volgende week

Helaas kan Sinterklaas niet overal tegelijk zijn. Daarom moeten kinderen in Kwintsheul, 's-Gravenzande, Ter Heijde, Maasdijk, Den Hoorn, Schipluiden en Maasland nog even wachten. De intocht in die dorpen is pas op 24 november.