Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hitte drukt deelname aan Bradelierloop

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 24 augustus 2019 19:21

Foto: De start was onder de verkoeling biedende bomen


Ondanks de hitte zijn er toch bijna vijfhonderd deelnemers van start gegaan in de jaarlijkse Bradelierloop. Er schreven zich zaterdagmiddag rond de honderd hardlopers minder in dan gemiddeld in voorgaande jaren en daarnaast haalden circa veertig voorinschrijvers hun startnummer niet op in de kantine van voetbalclub Lyra.

De wedstrijd over 10 kilometer werd met voorsprong gewonnen door Nixon Fernandes (PAC Rotterdam). De man die dit seizoen heerst in het Agium Runcircuit finishte in 31.56. Tweede werd Rotterdammer Patrick Kwist (32.22) en derde Timo de Geus uit 's-Gravendeel (33.08). De eerste regioatleet was Dominic Bersee (Olympus '70) in 33.25.

Bij de vrouwen zegevierde Hannah Oldroyd (Haag Atletiek) in 36.53. De Wateringse Marlies Jongerius kwam bijna een minuut later als tweede over de eindstreep op de Veilingweg (37.51).

Vijf kilometer
De wedstrijd over 5 kilometer werd afgetekend gewonnen door Rijswijker Mike Teekens in 15.31. Tweede werd Heulenaar Sjoerd van Marrewijk in 16.00 en als derde finishte René van der Stap uit Honselersdijk, in 16.55.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de snelste 60-plusser van de wereld, de in Leiden woonachtige Duitse Silke Schmidt. Zij kwam in 18.32 over de streep. Juniore Isa Leen uit 's-Gravenzande legde in 19.04 beslag op de tweede plaats.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS