Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoek van Holland en Maassluis teleurgesteld om vertraging Hoekse Lijn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 15 september 2018 11:10

Foto: Bas Booister


De gebiedscommissie van Hoek van Holland en het stadsbestuur van Maassluis zijn teleurgesteld door het feit dat de oplevering van de Hoekse Lijn weer is vertraagd. Vrijdag werd bekend dat de metrolijn - als er niets misgaat tijdens het testen - op zijn vroegst eind januari 2019 in gebruik kan worden genomen. Eerder werd uitgegaan van eind 2018.

"Voor mensen die dagelijks afhankelijk zijn is iedere dag er één te veel", is te lezen in een verklaring van de Hoekse gebiedscommissie. Dat de veiligheid van de passagiers voorop staat begrijpen alle gebiedscommissieleden. Maar aan de bewoners is het moeilijk uit te leggen dat de zoveelste vertraging een feit is.

Het college van B en W in Maassluis noemt de vertraging tegenover mediapartner RTV Rijnmond 'buitengewoon onaangenaam'. "Opnieuw uitstel betekent dat duizenden reizigers ook de komende winter aangewezen blijven op het vervangend vervoer."

Het is niet de eerste keer dat er vertraging is bij de start van de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. Eigenlijk had de metro al in september vorig jaar moeten rijden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS