Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse ijsbaan vrijdag eindelijk open: 'Wij zijn jaloers op Westland'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 2 maart 2018 16:55

Foto: Diana de Bruijn


In Hoek van Holland moesten ze de hele week met lede ogen toezien hoe andere ijsbanen in de regio wél opengingen, terwijl de hekken aan het Haakpad dichtbleven. Vrijdagmiddag was het dan zover: de Hoekse ijsbaan ging eindelijk open, al was het maar voor een derde deel.

"Er is één bocht, die is te dun. Daar zitten we op 5 à 6 centimeter, terwijl je 7 centimeter moet hebben", zegt ijsmeester en voorzitter van de ijsclub Cees Schalkoort. "We gaan straks nog kijken of die later vanavond open kan, maar voor nu doen we het nog even voorzichtig aan."

Schalkoort stond te popelen om de baan weer te openen. Dat gebeurde voor het laatst in 2013. Hij wil Hoekenezen vrijdag dan zo lang mogelijk de kans geven om daar gebruik van te maken. "Morgen is het weer over waarschijnlijk, dus als mensen tot 22.00 uur willen blijven dan kan dat."

In Westland en Midden-Delfland waren de banen al eerder deze week open en daar is Schalkoort wel jaloers op. "In Hoek van Holland is het altijd een paar graden warmer dan in Westland en daarom kan de baan hier niet open. Je ziet dat we nu al moeite hebben om 'm voor de helft te openen. We liggen altijd achter op Westland en dat moeten we maar accepteren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS