Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoofdverdachte moord Kloosterpad wijst naar medeverdachte

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 9 augustus 2019 14:16

Foto: District8


Niet de hoofdverdachte uit Didam, maar een van zijn medeverdachten, een 44-jarige Delftse, is de bedenker van plan voor de roofmoord op een 59-jarige man in het Kloosterpad in Den Hoorn. Dat heeft de 41-jarige Gelderlander na anderhalf jaar zwijgen bij de rechter-commissaris verklaard. De advocaten van de twee medeverdachten vinden deze verklaring ongeloofwaardig, schrijft mediapartner Omroep West.

De grote vraag bij de pro-formazitting van vrijdagmorgen was of de hoofdverdachte inmiddels had verteld wat er op 22 januari 2018 is gebeurd. Die dag werd de bewoner van het Kloosterpad dood in zijn huis gevonden. Het slachtoffer was aan handen en benen vastgebonden en had twee messen in zijn rug.

Al snel werden de drie, naast de man uit Didam en de vrouw uit Delft ook een 20-jarige Heemskerker, aangehouden. De hoofdverdachte weigerde sindsdien te praten over de roofmoord, waarbij pinpas, televisie en telefoon werden gestolen.

'Wiebelen op zijn stoel'
In de verklaring die hij inmiddels alsnog heeft afgelegd zou hij de meest belastende handelingen van het misdrijf in de schoenen van de andere verdachten schuiven. De advocaten van de medeverdachten geloven dit dus niet. "Hij heeft anderhalf jaar de tijd gehad om het dossier te bestuderen en zijn beste strategie te kiezen."

Zo zou de vrouw het plan hebben bedacht om het slachtoffer te beroven. Zelf ontkent ze dat en daarom wil haar advocaat Yehudi Moszkowicz graag dat de hoofdverdachte tijdens de komende zitting over zijn verhoor wordt gehoord. Moszkowicz: "Ik wil dat u rechter, hem ziet wiebelen op zijn stoel als ik hem vragen stel. Vaak zit het hem juist in de non-verbale communicatie."

Inhoudelijke behandeling
Ook de officier van justitie noemt het cruciaal om de hoofdverdachte te kunnen zien om zijn reactie op vragen te kunnen zien. De rechter verplichtte de man die ontbrak bij de zitting van vrijdag, om bij de inhoudelijke behandeling van de zaak wel aanwezig te zijn. Die zitting staat gepland 26 en 27 september.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS