Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

IJsbrand en Bram Chardon op podium in Maastricht

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 10 november 2019 18:56

Foto: FEI - Eric Knoll


Tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd vierspannen van het seizoen zijn vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon beiden op het podium geëindigd. In Maastricht werd IJsbrand tweede en Bram derde. De ongenaakbare Australiër Boyd Exell pakte het goud.

Bram Chardon eindigde tijdens de warming-upronde op vrijdag als tweede, terwijl vader IJsbrand vierde werd. "M'n vader had een wat ongebruikelijke fout op de een-na-laatste poort, dat heeft hij de tweede dag goed hersteld", zegt Bram in gesprek met WOS Sport. Beide menners uit Den Hoorn zijn op zich tevreden met het resultaat.

"Ten opzichte van vorige week in Lyon had ik twee andere paarden voorop. Heel veel potentie, maar op het moment dat het er echt om gaat, zaten er nog wat kleine fouten in. Dat heeft te maken met het gebrek aan ervaring. Maar ik verwacht dat dat later in het seizoen goed gaat functioneren."

Dat Exell won net als vorige week wederom won, kwam voor Bram Chardon niet als een verrassing. "De man is in bloedvorm. We proberen hem het hele seizoen onder druk te zetten, want daar waar de druk wat minder is, presteert Boyd onwijs goed. Maar de wedstrijd waar het straks om gaat is de wereldbekerwedstrijd in februari." Die wedstrijd vindt plaats in Bordeaux en werd vorig jaar gewonnen door Bram.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS