Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

In het OchtendMagazine: Vlaming Frank Boddin over zijn show in De Naald

Door: WOS.nl

Gepubliceerd op: maandag 5 februari 2018 10:49


In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het deze maandagmorgen met Frank Boddin over zijn show in WestlandTheater de Naald komende woensdag, spraken we met Goverd van Oord over zijn nominatie voor de titel 'Groenste Politicus van 2017' en bespraken we de bestrijding van de rupsenplaag in Ter Heijde met Jan van Rossum, raadslid van CDA Westland. 

Frank Boddin over Hier ben ik in De Naald
Onder de vingervlugge begeleiding van niemand minder dan meestergitarist Erwin van Ligten, brengt Boddin komende woensdag in WestlandTheater de Naald het programma Hier ben ik. Een kleinkunstvoorstelling met de hartslag van pure popmuziek.
Als eerste Vlaming ooit studeerde hij af aan de Koningstheateracademie. Met Hier ben ik keert Frank Boddin terug naar Nederland. In zijn muziek zoekt hij de spanning van de suggestie op. Liedjes terug tot de essentie: ironisch, scherp, melancholisch, liefdevol en persoonlijk. En altijd raak. Het juiste woord, op de juiste plaats, op het juiste moment.


Wethouder Van Oord in de race voor titel Groenste Politicus
De Midden-Delflandse wethouder Govert van Oord is genomineerd voor de titel 'Groenste Politicus van 2017' van natuurorganisatie Natuurmonumenten. Hij is daarmee een van de zes kanshebbers. Andere genomineerden zijn onder meer Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber en Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy.
Van Oord scoort goed op onder andere de categorieën 'landschap' en 'klimaat & water'. Tot en met 18 februari kunnen mensen stemmen op één van de zes kandidaten. Vervolgens legt een jury de drie kandidaten met het hoogst aantal stemmen onder de loep en kiest de uiteindelijke winnaar, de Groenste Politicus 2017.


Burgers in actie om rupsenplaag in de kiem te smoren
Voor strandtenthouders en strandbezoekers in Ter Heijde en omgeving een zeer welkom bericht: de nesten van de bastaardsatijnvlinder worden aangepakt. Overleg tussen het Hoogheemraadschap en de gemeente Westland heeft als uitkomst gehad, dat op zaterdag 17 februari natuurvrienden de duinen in mogen.
De bestrijding wordt georganiseerd door de afdeling Delfland van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). De actie is maatschappelijk gewenst, omdat in de afgelopen jaren de rupsen vanuit de duinen bij Ter Heijde in juni massaal naar het strand gingen lopen. De sterk irriterende (brand)haren zorgden voor heel veel overlast bij de strandbezoekers. We spraken vanmorgen met Jan van Rossum, raadslid van CDA Westland over deze situatie.

Wat is er gebeurd het afgelopen sportweekend?


Poll
Verslaafd aan sociale media, het is een heus probleem. Specialisten vinden dat er een behandeling moet komen, wat vind jij hiervan?

Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS