Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Inspectie naar overlast nieuwe EBS-bussen

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 18 oktober 2019 12:02

Foto: WOS


De gemeente Westland is in overleg met vervoerder EBS over klachten dat de nieuwe bussen overlast veroorzaken. In schriftelijke vragen van Westland Verstandig wordt gesuggereerd dat dit zou komen, omdat de bussen zwaarder zijn dan de Connexxionbussen die voorheen in de regio reden. Een woordvoerder van EBS ontkent dit echter; volgens hem zijn de nieuwe hybridebussen 400 kilo lichter en rijden ze stiller.

Volgens de woordvoerder worden de klachten desalniettemin serieus genomen en wordt er verdere inspectie gedaan naar de oorzaak. Daarvoor is de vervoerder momenteel in overleg met de gemeente. "Maar aan de voertuigen ligt het niet."


Westland Verstandig heeft onder andere uit de Hortensiastraat in Monster en de Pijle Tuinenweg in Naaldwijk klachten ontvangen. "Als de bussen over drempels rijden zouden de klappen harder te horen zijn", laat fractievoorzitter Duijsens weten. De partij wil weten of de hobbelige straten waar bussen doorheen rijden versneld aangepakt kunnen worden. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS